onsdag 7 juli 2010

Gunn - Britt Svensson 55år, bor i Bromma med sin man Sven och har två vuxna barn : Adam 35, jurist och Olivia 37, läkare, och 4st barnbarn.

Hon träffade sin man när hon var 16 år och för dem har det varit en självklarhet att hon skulle vara hemma med barnen under deras uppväxt. Tack och lov har Sven en sådan stadig inkomst att hon inte behöver jobba nu även om barnen är stora och utflugna men hon ställer alltid upp för sina barn när de behöver hjälp med barnbarnen.

G-B älskar sitt liv, hon har välartade barn och barnbarn en man hon fortfarande älskar även om dem inte har sex lika ofta som hon skulle vilja, men han jobbar ju så mycket och hårt så han orkar inte på samma sätt som hon gör. Men Sven är inte den som är den utan han har köpt henne en "Rabbit" som hon gärna använder sig av.
Hon har många väninnor som hon gärna och ofta träffar, de dricker vin på något "trevligt" ställe i stan, oftast Vasastan och pratar och skrattar med varandra på det sättet som bara klimakteriekvinnor kan göra. Hon har inga vänner som hon pratar "allvar" med utan allt är glatt och ytligt, precis så som G-B vill ha det.

G-B är oerhört engagerad i olika saker, nu samlar hon in kläder och leksaker till "barnen i Afrika", hon har startat en bokklubb med sina väninnor och hon älskar att åka till Holland och se på alla tulpaner som finns där, hon spelar bridge och tar sig gärna en promenad med sina gåstavar.

Hon älskar kläder, inredning och att pyssla, hon gör gärna egna smycken som de halsbanden hon har på sig, hon har fått så mycket beröm för dem att hon funderat på att börja sälja sina halsband i en liten butik - men det är bara en dröm inget hon har vågat göra.
För det är det som är G-B stora problem, hon är livrädd för utmaningar eftersom rädslan att misslyckas är större än tron på att hon ska lyckas. Detta har styrt hela hennes liv. Hon har aldrig tagit en examen eller haft ett "riktigt jobb", de fick ju barnen så tidigt så hon har inte hunnit med, hon har aldrig betalat en räkning eller bokat en resa utomlands, Sven sköter allt sådant.

Gunn-Britts hemlighet är att hon har fått bröstcancer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar