onsdag 30 juni 2010

Gustavo Christoforodis 63år, bor i Sundbyberg med sin fru Kicki. Han har tre vuxna barn och har gått i förtidspension. Gustavo kommer ursprungligen från Grekland men kom till Sverige redan på 70-talet då han förälskat sig i Kicki som spenderade sin semester i Grekland.

Gustavo har trivts i Sverige, han fick jobb på Volvo i Göteborg där de först bodde och när de flyttade till Stockholm så fick han jobb på Scania i Södertälje och där jobbade han fram till 2008 då han blev sjukskriven p.g.a sin dåliga rygg.

Han trivs inte med att vara pensionär, Kicki jobbar fortfarande, inga barnbarn har han även om han tjatar på sina barn varje gång de ses, han har inte så många vänner utan han har levt för sin familj och sitt jobb. Den stora depressionen står och knackar på dörren. Ibland åker han in till stan bara för att kolla på folk, han tycker om att kolla in unga tjejer, speciellt nu under sommaren när de är lättklädda.

Han vill flytta tillbaka till Grekland även om det är oroligt och kaos i hemlandet. Saknaden av släkten och de gamla vännerna blir allt mer och mer påtagligt, de har åkt dit varje sommar under alla åren barnen var små men sen ville de inte åka mer och Kicki tycker att det finns så mycket annat att se än Grekland.

Gustavos frustration och missnöje märks mer och mer, han sover allt mer på dagarna och han börjar mer och mer gå in i sin egna värld.

Hans hemlighet är att han precis har fått besked om att han har prostatacancer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar